MENU

Cum se va schimba viata noastra in 20 de ani – Dieter Zetsche, Daimler AG

Schimbari dramatice in viata noastra in 20 ani, conform CEO Daimler, Dieter Zetsche. Într-un interviu recent, MD de la Daimler Benz (Mercedes Benz) a declarat că principalii lor concurenții nu mai sunt alte companii de automobile, ci Tesla (evident), Google, Apple, Amazon.

 • Software-ul va afecta cele mai tradiționale industrii în următorii 5-10 ani.
 • Uber este doar un instrument software, nu dețin mașini și este acum cea mai mare companie de taxi din lume
 • Airbnb este acum cea mai mare companie hotelieră din lume, deși nu deține proprietăți.
 • Inteligența artificială: Computerele devin exponențial mai bune în înțelegerea lumii. În acest an, un computer a bătut cel mai bun jucător Go din lume, cu 10 ani mai devreme decât era de așteptat.
 • În SUA, pentru tinerii avocați deja este foarte greu sa-si gaseasca un loc de muncă. Datorita aplicatiei IBM Watson, puteți obține consultanță juridică în câteva secunde, cu o precizie de 90%, comparativ cu o precizie de 70% atunci când este făcută de oameni. Deci, dacă studiați dreptul, puteti sa va ganditi la o alta cariera. În viitor vor exista 90% mai puțini avocați, doar specialiștii vor rămâne. Aplicatia Watson ajută deja la diagnosticarea cancerului, de 4 ori mai precis un medic uman. Facebook are acum un software de recunoaștere a modelelor care poate recunoaște chipurile mai bine decât oamenii. În 2030, computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii.
 • Autovehicule autonome: În 2018, primele autoturisme vor apărea pentru public. În jurul anului 2020, industria completă va începe să fie perturbată. Nu o sa mai vrei să mai deții o mașină. Vei apela o mașină cu telefonul tau, se va prezenta la locația ta și te va duce la destinație. Nu va trebui să o parchezi, platesti numai pentru distanța parcursă și vei putea sa faci si altceva în timp ce conduci. Copiii noștri nu vor primi niciodată permisul de conducere și niciodată nu vor deține o mașină. Masina inteligenta va schimba orașele, pentru că vom avea nevoie de 90-95% mai puține mașini pentru asta. Putem transforma fostele locuri de parcare în parcuri. 1,2 milioane de persoane mor în fiecare an în accidente de mașini la nivel mondial. Acum avem un accident la 100.000 km, cu condus autonom, care va scadea la un accident în 10 milioane km. Aceasta va salva un milion de vieți în fiecare an.
 • Majoritatea companiilor de automobile vor intra în faliment. Companiile tradiționale de automobile încearcă abordarea evolutivă și construiesc o mașină mai bună, în timp ce companiile de tehnologie (Tesla, Apple, Google) vor face abordarea revoluționară și vor construi un computer pe roți.
 • Mulți ingineri de la Volkswagen și Audi sunt complet îngroziți de Tesla.
 • Companiile de asigurări vor avea probleme mari, deoarece fără accidente, asigurarea va deveni 100 ori mai ieftină. Modelul lor de afaceri de asigurare a mașinilor va dispărea.
 • Piata imobiliara se va schimba. Pentru că dacă poți să muncești în timp ce călătoresti, oamenii se vor fi mult mai mobili, vor cauta locuri tot mai avantajoase pentru ei.
 • Masinile electrice vor deveni obisnuite in jurul anului 2020. Orasele vor fi mai putin zgomotoase pentru ca toate masinile noi vor folosi energie electrica. Energia electrică va deveni incredibil de ieftină și curată: Producția solară a fost pe o curbă exponențială timp de 30 de ani, dar acum puteți vedea impactul în creștere.
 • Anul trecut, mai multă energie solară a fost instalată la nivel mondial decât instalatiile de energie fosila. Companiile de energie încearcă cu disperare să limiteze accesul la rețea pentru a împiedica concurența instalațiilor solare de acasă, dar acest lucru nu poate dura. Tehnologia va avea grijă de această strategie.
 • Cu electricitatea ieftină vine apa ieftină și abundentă. Desalinizarea apei sărate necesită doar 2 kWh pe metru cub (@ 0,25 cenți). În cele mai multe locuri nu avem apă limpede, avem doar apă potabilă limpede. Imaginați-vă ce va fi posibil dacă cineva poate avea cât resurse nelimitata de apa curata la un cost mic.
 • Sănătate: Prețul Tricorder X va fi anunțat anul acesta. Există companii care vor construi un dispozitiv medical (numit „Tricorder” de la Star Trek) care funcționează cu telefonul dvs., care va scana retina, proba de sânge și aerul respirat, apoi analizează 54 biomarkeri care vor identifica aproape orice boală. Va fi ieftin, așa că, în câțiva ani, toată lumea de pe această planetă va avea acces la analize medicale de clasă mondială, aproape gratuit. La revedere, instituție medicală.
 • Imprimarea 3D: Prețul celei mai ieftine imprimante 3D a scăzut de la 18.000 dolari la 400 dolari în termen de 10 ani. În același timp, a devenit de 100 de ori mai rapida. Toate companiile majore de pantofi au început deja productia pantofilor imprimati 3D.
 • Unele piese de rezervă ale avionului sunt deja tipărite 3D în aeroporturile îndepărtate. Stația spațială are acum o imprimantă care elimină nevoia de cantități mari de piese de schimb pe care le foloseau în trecut.
 • La sfârșitul acestui an, noile telefoane inteligente vor avea posibilități de scanare 3D. Puteți apoi să vă scanați 3D picioarele și să tipăriți pantofii perfecți acasă.
 • În China s-a folosit tehnologia 3D la constructia unei clădiri complete de birouri cu 6 etaje. Până în 2027, 10% din tot ce se produce va fi imprimat 3D.
 • Oportunități de afaceri: Dacă vă gândiți la o nișă pe care doriți să o introduceți, întrebați-vă: „ce viitor, credeți că o vom avea?”

Articol preluat de pe: gulf-insider.com

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.